cigari- proba

Защо е толкова трудно да откажем цигарите?

Всички пушачи  искат да откажат тютюна. И най-закоравелия пушач да попитате дали би пропушил, ако със сегашния си опит може да се върне назад, във времето преди да се е пристрастил, отговорът му ще бъде - "В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!"

Дори тези пушачи, които смятат, че цигарите не им вредят, че се чувстват добре, когато ги пушат, че не им е проблем да плащат стотици левове на месец за тях, дори те не насърчават децата си да пушат! Знаете ли защо ? Защото лъжат! Те не мислят така. Те знаят, че им вредят, знаят, не са по-щастливи от непушачите, знаят, че плащат огромни суми за нещо, което бавно ги убива. 

А защо лъжат ? Всъщност те не искат да лъжат другите, те се опитват да залъжат себе си, да намерят оправдание за това безсмислено нещо, което вършат! 

Пушенето е най-хитрият и зловещ капан на света. Човек не може да си представи по-коварно нещо. Първо, как се озоваваме в него? Хиляди възрастни хора около нас пушат. Те ни предупреждават, че това е мръсен и противен навик, който в крайна сметка ще ни унищожи и ще ни доведе до просяшка тояга, но ние не можем да им повярваме, че пушенето не им прави никакво удоволствие.

Направо е покъртително колко усилия полагаме, за да се пристрастим към пушенето. Това е единственият капан в света без никаква примамка, в който няма никакво парче сирене. Онова, което кара пружината да щракне, не е прекрасният вкус на цигарата; точно обратното, причината е ужасният и вкус. Ако първата цигара ни е била толкова вкусна, в ума ни щеше да зазвъни предупредителният звънец и като интелигентни хора щяхме да разберем защо половината от възрастните харчат толкова пари, за да се тровят. Но тъй като първата цигара е ужасна на вкус, разумът на младия човек му говори, че никога няма да се пристрасти и той смята, че щом като не са му приятни, може да зареже цигарите, когато си поиска.

Момчетата обикновено пропушват, защото им се иска да бъдат мъже. Но когато запалиш първата си цигара изобщо не се чувстваш мъжествен. Не смееш да вдишаш дима, а ако глътнеш малко повече, главата ти се замайва и започва да ти се гади. Единственото желание е да останеш сам и да избълваш навън тази мръсотия.

При жените целта е да бъдат съвременни светски дами. И когато момчетата се научат как да изглеждат мъжествени, а жените — светски дами, иска им се никога да не са започвали.

След това цял живот се мъчим да си обясним защо пушим, предупреждаваме децата си да не се хващат в капана и от време на време самите ние се опитваме да се измъкнем от него. Но капанът е измислен така, че се опитваме да спрем цигарите, когато сме в стрес било поради проблеми със здравето, недостиг на пари, или просто защото ни карат да се чувстваме като прокажени. Щом спрем да пушим, стресът се засилва (ужасният синдром при отказа от никотина), а трябва да се справим без средството (старата ни опора, цигарата), на което сме разчитали преди в подобни ситуации. След няколко мъчителни дни решаваме, че сме избрали неподходящ момент. Трябва да изчакаме времето, когато няма да сме стресирани, и щом си помислим това, причината да спрем да пушим изчезва. Естествено, това време така и не идва, защото си мислим, че животът ни става все по-труден и напрегнат.

 

 

Каква е ценаната на пушачите, които трябва да платят, за това, че пушат?

-ЗДРАВЕ

-ЕНЕРГИЯ

-ПАРИ

-ДУШЕВЕН ПОКОЙ

-УВЕРЕНОСТ

-СМЕЛОСТ

-САМОУВАЖЕНИЕ

-ЩАСТИЕ.

И какво печелят в замяна на тези огромни жертви?

АБСОЛЮТНО НИЩО, освен илюзията, че се опитват да си възвърнат душевния покой, спокойствието и увереността, които за непушачите са нещо естествено.

Мотивация

Истината е, че здравето ни не е мотивация за да спрем цигарите. Ако стигнем до там, че здравето ни зависи от това, ще е лесно да ги спрем. Когато лекаря ти каже - " В много тежко състояние си вече и трябва да избереш между живота ти и цигарите" , тогава изборът не е много труден и най-пристрастените хора лесно спират да пушат.

Защо обаче трябва да стигаме до там? Не е ли по-лесно да открием мотивацията си, преди тези събития да ни сполетят?

В 21 век няма неограничени неща. Всичко е възможно, стига да имаш средства. По тази причина, най-добрата мотивация за спиране на цигарите са ПАРИТЕ!

Схема 1 :

Един пушач средно пуши по 1 кутия на ден по 5 лв . За 1 месец = 150лв . За 1 година = 1800лв . За 10 години = 18 000лв. 

Когато в продължение на години си давал по 1 800лв всяка година за цигари си свикнал, че този разход го имаш и свикваш да живееш с него. Реално можеш да заделяш тези пари всеки ден, без да ти липса нищо. Така всяка година, можеш да си позволиш екскурция в екзотична страна, ново обзавеждане на дома, нова техника  или на всеки 10 години да караш нова и хубава кола. 

Схема 2 :

Вторият вариант е да продължиш да пушиш, да се примириш, че няма да посещаваш екзотични дестинации, няма да сменяш обзавеждането си 30 години, няма да си купиш нов телевизор или компютър и ще продължиш да караш старата си кола, въпреки, че всички около теб, вече са с нови и здрави автомобили. Цените на цигарите ще продължават да се вдигат, всеки ден ще се лишаваш от все повече неща, за да се сдобиеш с тази кутийка с отрова и ще се успокояваш, че те ти носят удоволствие.

Ако избираш Схема 2, няма смисъл да продължаваш да четеш повече. Ти си направил своя избор и сам ще си плащаш цената до края на живота си. Ако обаче искаш да промениш всичко това, ако искаш да се пребориш с този скъп навик, който изяжда бюджета на семейството ти всеки ден, ние имаме решение за теб.

 

Представете си, че съществува магически начин за отказване от цигарите, който дава възможност на всеки пушач, включително на вас, да спре да пуши: 

• НЕЗАБАВНО

• ЗАВИНАГИ

• БЕЗ УСИЛИЯ НА ВОЛЯТА

• БЕЗ СИМПТОМИ НА АБСТИНЕНЦИЯ

• БЕЗ ДА НАПЪЛНЯВАТЕ

• БЕЗ ШОКОВИ МЕРКИ, ЛЕКАРСТВА, ЛЕПЕНКИ И ДРУГИ ИЗМИШЛЬОТИНИ.

Хайде сега да предположим, че:

• НЯМА ПЪРВОНАЧАЛЕН ПЕРИОД НА ЧУВСТВО ЗА ЛИШЕНИЕ И НЕЩАСТИЕ

• ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТЕ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА СОЦИАЛНИТЕ СИ КОНТАКТИ, ЧУВСТВАТЕ СЕ ПО-УВЕРЕНИ И ГОТОВИ ДА СЕ СПРАВЯТЕ СЪС СТРЕСА

• ПО-ДОБРЕ СЕ КОНЦЕНТРИРАТЕ

• НЕ ПРЕКАРВАТЕ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ В УСИЛИЯ ДА УСТОИТЕ НА ПОЯВЯВАЩОТО СЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ИЗКУШЕНИЕ ДА ЗАПАЛИТЕ И

• НЕ САМО ОТКРИВАТЕ, ЧЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ, НО И СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ НА САМИЯ ПРОЦЕС ОТ МИГА, В КОЙТО ИЗГАСИТЕ ПОСЛЕДНАТА ЦИГАРА.

Ако съществуваше такъв магически метод, щяхте ли да го използвате?

Най-вероятно — да. Но вие, разбира се, не вярвате в магии. Ние също. Въпреки това методът, който току-що ви описахме, съществува. Наричаме го „Лесният начин“. Той всъщност не е магически — само изглежда така. Мнозина от милионите бивши пушачи, които успешно са отказали цигарите по „Лесният начин“, също го виждат в тази светлина. Несъмнено все още ви е трудно да повярвате на нашите твърдения. Не се безпокойте, щяхме да ви сметнем за наивни, ако ги бяхте приели без доказателство. От друга страна, не правете грешката да ги отхвърлите, само защото ви се струват силно преувеличени. По всяка вероятност сте попаднали тук, защото искате да спрете цигарите. Ние ще ви помогнем!

 

 

Zerosmoke е сигурен начин за спиране на цигарите.

Zerosmoke е революционно ново решение, което съчетва предимствата на системите, които вече са били използвани в ауриколотерапията, но добавя технология, която осигурява голям успех в лечението за прекратяване на зависимостта от тютюнопушенето. Разположени на ухото, упражняват програмирано, стимулиращо налягане, което активира невротрансмитерите и премахва желанието за пушене.

Zerosmoke работи на принципа на акупунтурата. Стимулира определена точка от тялото Ви, като Ви кара да мислите, че не изпитвате никотинов глад. 

 

Каква е успеваемостта от прилагането на Zerosmoke при отказване от тютюнопушене?

Когато се провежда терапия за подобни зависимости, пациентът трябва да има желание да се откаже. При спазване на терапията, успеваемостта е 98% .

Кога започва да се усеща резултатът?

Незабавно! В момента, в който магнитите се поставят на определената точка те започват да действат. Желанието за пушене изчезва и човек няма потребност да запали цигара. Когато тялото ти и ума ти нямат нужда от никотин и цигара, навика лесно се изкоренява. 

Колко време се нося магнитите?

Според изследванията, един навик се гради и изкоренява за 90 дни. Толкова е неоходимо да преодолеете навика да запалите цигара. Ако носите постоянно магнитите няма да чувствате нужда от пушене и единственото, което трябва да направите е , да позволите на мозъка ви да забрави навика как държите цигара, как запалвате и пушите. През тези 3 месеца , няма да има чувство на глад, нервност, дискомфорт. Единственото, което ще изпитвате е еуфорично настроение от факта, че сте свикнали да държите цигара, а няма да имате желание да я запалите. 

 

Защо трябва да отказвам цигарите?

Не трябва! Това е въпрос на избор, а ние предлагаме решение на проблема. Вие сами решавата дали да се възползвате или не!