Вашата лимфна система – защо и как да я задвижим?

Когато лимфната система не работи правилно, телата ни не могат да премахват токсините, да се борят с вирусни, гъбични и бактериални заболявания или да регулират количеството течност в нашите тъкани. За да можем да постигнем максимално здраве, тази система трябва да функционира добре и лимфната течност да тече.

Вашата лимфна система – защо и как да я задвижим?

 

Това е сложна система, която включва органи, възли и съдове, които изпълняват три основни функции: баланс на течностите, абсорбция на мазнини и имунологична защита.

Защо е важно да движим нашата лимфа?

Лимфата съдържа лимфоцити (бели кръвни клетки: Т-клетки, В-клетки, както и естествени клетки-убийци), които търсят и убиват патогени. С филтрирането на течността през лимфните възли, концентрацията от лимфоцити почиства течността преди да се върне в кръвта. Ако течността се връща и не тече правилно, тя става вискозна. Течащата течност може да се сгъсти, докато стане с консистенция на извара. Течностите и отпадъците не се промиват правилно от клетките, бактерии и други чужди нашественици не се филтрират и унищожават правилно, като това може да доведе до заболявания, включително и рак.


Направено изследване във Великобритания сочи, че при 40-50% от жените над 45 годишна възраст лимфната система не функционира правилно. След Великобритания се нареждат и страните Германия, Франция, Белгия с този зачестил проблем. Най-добри резултати са отчетени при населението от Скандинавски страни – едва 3% .


Застоялият начин на живот и бързо приготвените храни, които консумираме са главна предпоставка за запушване на лимфната система, категорични са специалистите.

Първите симптоми на запушена лимфа са често главоболие, перманентна умора, нервност, депресивни състояния.

Как можем да задвижим лимфната си система ?

Вашата лимфна система – защо и как да я задвижим?

  1. Започнете да се движите повече. Специалистите препоръчват ходене пеша поне 30 минути на ден.
  2. Приемайте повече течности.
  3. Избягвайте мазните храни.
  4.  Терапия със Сладък пелин. Немалко изследвания в световен мащаб доказват ефективността на билката Сладък пелин в многобройни заболявания и изчистването на лимфната система. Три месечна терапия би била напълно достатъчна, за да заработи лимфата ви отново правилно.

Следвайте нашите съвети и се наслаждавайте на пълноценния си живот! Бъдете здрави!

Източник: https://vsichko-za-zdraveto.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *